info iMagic

 

Fotomodel la debut

Timidă și totuși hotărâtă să facă primul pas în fața aparatului foto, studenta Iulia Corlaciu a pozat timp de aproape trei ore, dovedind reale calități de fotomodel. Dincolo de stângăciile inerente oricărui debut, ea s-a arătat entuziasmată de rezultat. Era de așteptat, având în vedere că experiența fotografului nu se măsoară în ani, ci în decenii.

Foto&Postprocesare: Dumitru Radu

Calendar „Ion Moș 2017”

Conceptul vizual pentru calendarul dedicat grupului de companii Ion Moș – Emerson Technik evocă mitologia greco-romană. În aceeași cheie parodică, devenită tradițională după un întreg deceniu, de astă dată mezeluri - zeități animă fiecare lună din an sub titlul paronimic “Meatology”.

Foto&Concept: Radu Stănese

O nouă copertă de carte

Pentru noua sa carte, „Cioran, conform cu originalul”, filosofului Ion Dur i s-a făcut o propunere de copertă pe care a agreat-o fără să ezite. Așteptăm cu nerăbdare lansarea volumului.

Foto&Concept: Radu Stănese

 

Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Agenția noastră a câștigat licitația pentru promovarea Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2017. Serviciile pe care le vom asigura încep cu elaborarea strategiei și a conceptului de comunicare. În acest sens, am început achiziția de imagini.

Foto: Radu Stănese

Hairstyling “Excentric by Soso”

Prietenul și colaboratorul nostru cel mai creativ în haistyling este Soso, fără doar și poate. Prin urmare, a beneficiat de un photoshooting promoțional pentru noua sa colecție. Tânărul creator a dovedit că, în lipsa unei concurențe incomode pe piața sibiană, el simte nevoia să se mențină în formă printr-un “challenge” cu el însuși.

Foto&Postprocesare: Dumitru Radu

Expoziție în Argentina

Parteneriatele internaționale inițiate de Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orizont, au început să se concretizeze. Astfel, Bernardo Neumann, artist plastic și profesor la Universitatea Misiones din Argentina, și Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, au organizat o expoziție fotografică la Muzeul Lucas Braulio din orașul argentinian Posadas. Scopul declarat a fost promovarea artiștilor români și a imaginii Sibiului peste hotare. Sub titlul ”Sibiu – imagenes de sus tesoros arquitectonicos y cultura” („Sibiu – imagini ale bogățiilor arhitecturale și culturale”), expoziția constă în 37 de peisaje fotografice semnate de Fred Nuss, Radu Stănese, Daniel Bălțat și Louis Guermond.
Lucrările colegului nostru Radus sunt prezentate mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/04/28/fotografii-clubului-orizont-expun-in-argentina/

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/sibiul-a-mers-in-argentina-prin-37-de-fotografii-125630.html

Un site ca „intrare în scenă”

 Nicu, noul nostru coleg, a intrat în echipa Studio iMagic cu ocazia elaborării site-ului ionmos.eu. A înțeles din mers ritmul agenției noastre și, mai ales, nevoile și limbajul clienților din București. Nu este puțin lucru, având în vedere faptul că nu a existat încă un contact “face2face” cu aceștia.

Concept&Design: Nicolae Ciobotaru

Photo Travel

În fața Căminului Cultural din Șelimbăr, invitații au admirat expoziția outdoor "Photo Travel" dedicată localităților ce aparțin de comuna învecinată Sibiului. Vremea însorită și entuziasmul organizatorilor au făcut ca evenimentul să stea sub semnul optimismului și al speranței. Imaginile vor fi utilizate pentru diferite materiale promoționale offline și online, necesare șelimbărenilor și administrației locale.

Metafore a două culturi

Dr. Adriana Alejandra Marelli este membră în juriul Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu 2017, dar și profesor de desen și pictură la Institutul Superior Antonio Ruiz de Montoya din Ayacucho, Posadas. Cu ocazia venirii la Sibiu, artista misionară din Argentina a vernisat expoziția Metafore a două culturi, în care montajul fotografic devine element vizual stilistic pentru a surprinde imaginea poetică a două universuri spirituale distincte - cel al indigenilor Mbya-Guarani și cel al occidentalilor - și a transcende astfel timpul ambelor culturi. La prezentare a luat cuvântul și Louis Guermond, un împătimit al artei fotografice.

The Story

Maestrul FIAP Balasi Csaba a expus în spațiul Primăriei din Sibiu colecția de fotografii care i-a adus artistului mult râvnitul titlu al Federației Internaționale de Artă Fotografică. Este singurul fotograf român onorat cu această distincție. Alături de autor, vernisajul a fost susținut de profesorul Alexandru Lungu și de Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orizont. În același weekend, Balasi Csaba a prezidat juriul ediției a 18-a a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu.

Expoziție fotografică și concert de colinde pentru elevii din Șelimbăr

Expoziția fotografică a doamnei dr. Adriana Alejandra Marelli, din Argentina, intitulată „Metafore a două culturi” a fost prezentată elevilor de la Școala gimnazială „Mihai Viteazu” din Șelimbăr. După vernisaj, copiii au avut parte de un concert de colinde în interpretarea lui Gino, care a reușit să transpună publicul în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Evenimentul a fost organizat de Fotoclubul Orizont și de Casa de Cultură a Studenților din Sibiu.

Album de artă fotografică

După ce a gestionat site-ul ediției a 18-a a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, colegul nostru Nicu a trecut la editarea albumului ce va fi lansat cu ocazia vernisajului. Nu este o muncă ușoară, mai ales că fotografiile trebuie aduse în parametrii optimi de tipar, pentru a satisface astfel exigențele cele mai înalte. Albumul este cotat pe plan internațional cu cinci stele, ceea ce înseamnă o apreciere la nivel maxim.

Layout&Prepress: Nicu Ciobotaru

Cristinei îi place să pozeze nud

„Îmi place să pozez, dar nu oricum. Mă fascinează nudul artistic. De ce? Pentru că mă simt bine în pielea mea și îmi place să fiu admirată. Dacă renunță la ipocrizie, orice femeie recunoaște acest mic adevăr: dorința de a fi admirată de ceilalți e mai puternică decât narcisismul. Prin fotografiile mele vreau să arăt că nudul nu este vulgar în sine. Vulgară poate fi atitudinea sau interpretarea. Tocmai aici e partea interesantă în fotografia nud: suntem cu toții implicați – fotograful, fotomodelul și privitorul. Toți contribuie la mesajul dat de trup. Eu încerc să exprim ceea ce îmi sugerează artistul fotograf: stări, idei, sentimente. Încerc să atrag atenția privitorului prin expresia trupului în întregime, nu doar prin accentul pus pe diverse părți ale corpului cum ar fi sânii, fundul etc.
Am colaborat și colaborez cu diverși fotografi. Unii dintre ei, din păcate, m-au dezamăgit. Alții m-au surprins în mod plăcut. Asemenea experiențe pozitive am avut cu fotografii Dumitru Radu și Radu Stănese din Sibiu, artiști cu experiență și viziune, și ale căror proiecte mă fascinează în continuare.”

Articol și pictorial în integralitate pe: http://www.bucatarescu.ro/2017/05/cristina-dormind-goala/

Foto&Postprocesare: Dumitru Radu

Nudul aceleiași Cristina, dar altfel

În viziunea lui Radus, des-tăinuirea trupească a Cristinei apare într-o cu totul altă lumină. Uneori primordial, alteori escatologic, oul este sorgintea nudității ei, într-un joc de-a începutu' sfârșitului. Lucrări din această colecție au fost apreciate la prestigioase saloane internaționale de artă fotografică, precum German International DVF, din Hessen, Niedersachsen și Baden-Württemberg - Germania, Festival International Photographique de La Gacilly - Franța, Trierenberg Super Circuit, Linz - Austria, Trofeo Colline del Chianti - Italia, Sydney Harbour International - Australia, Greek Photographic Circuit, Santorini și Rhodos - Grecia, Reflet Mondial de la Photographie, Mouscron - Belgia, International  Photo Salon Plovdiv - Bulgaria. 

Foto&Postprocesare: Radu Stănese

Calendar „Ion Moș 2018”

Grupul de companii Ion Moș – Emerson Technik beneficiază de o nouă colecție de imagini promoționale prin calendarul pentru anul 2018. Ludicul nostru Radus le oferă de această dată o întreagă lume a basmelor, cu personaje atât de simpatice încât îți vine să le mănânci...

Foto&Concept: Radu Stănese

„Corpus media” – o nouă carte despre corporealitate

Așa cum este prezentată încă din subtitlu, noua carte semnată de directorul nostru de creație aduce laolaltă gimnosofii ca propedeutică pentru o antropologie a nudului”. Volumul „Corpus media” inițiază cititorul în corporealitate - prima și ultima realitate a identității noastre ca indivizi și ca specie.

Lect. univ. dr. Radu Stănese beneficiază aici de prefața reputatului filosof și eseist Ion Dur. Iată un fragment din acest text introductiv: „Cu concepte îndeajuns de operaţionalizate, sprijinite pe surse de încredere maximă, sfidînd discret frazările pletorice şi oferindu-ne, dimpotrivă, o construcţie textuală nu o dată seducătoare, discursul din Corpus media înfăţişează astfel, din unghiuri diferite, un mic arsenal care re-prezintă reţeaua unei comunicări corporale; este o formă de comunicare a trupului şi între trupuri, una de natura unui pendul care face un du-te-vino între obiectiv şi subiectiv, între vizibil şi invizibil, între simplu şi complex, între empiric şi ştiinţific, între concret şi abstract, extrăgînd însă mari beneficii pe seama unei  sagace antropologii a nudului.”

 

Albumul Casei de Cultură a Studenților Sibiu

Nicoleta a semnat concepția și tehnoredactarea albumului de prezentare a activității Casei de Cultură a Studenților Sibiu. Lucrarea a fost amplă și a presupus procesarea multor fotografii, precum și adaptarea unor texte pentru o paginare aerisită.

DTP: Nicoleta Zapciroiu

SIMPOZION „Actualitatea operei filosofice a lui D.D. Roşca şi Marea Unire”


Primăria oraşului Sălişte şi Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România organizează în 11 mai 2018, orele 10.00-15.00, colocviul „Actualitatea operei filosofice a lui D.D. Roşca şi Marea Unire”. Lucrările evenimentului se vor desfăşura la Liceul „Ioan Lupaş” din Sălişte.
Cu această ocazie vor fi lansate şi cele trei volume din D.D. Roşca, Opere filosofice (Editura Academiei Române), antologie alcătuită de profesorul şi exegetul Vasile Muscă.
Participă: acad. Alexandru Boboc, Horaţiu Răcuciu, primarul oraşului Sălişte, prof. univ. dr. Tudor Cătineanu, prof. univ. dr. Ion Dur, lector univ. dr. Gabriel Hasmaţuchi, prof. univ. dr. Alexandru Hudiţeanu, prof. univ. dr. Vasile Muscă, prof. drd. Octavian Pop, prof. univ. dr. Teodor Vidam.

Foto&Concept: Radu Stănese

Colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu

Nicu a construit minuțios o relație de colaborare între Teatrul de Balet Sibiu și agenția noastră de publicitate. Iată unul din posterele realizate pentru acest nou client, în care colegul nostru a lăsat albul imaculat să umple simetria întregii compoziții.

Design: Nicolae Ciobotaru
Foto: Radu Stănese

Un pictorial WOW

Spirit neastâmpărat al artei fotografice, Dumitru Radu ne captează privirile cu un pictorial Flickr provocator. Wow-ul stârnit de fotomodelul Flory Conea acoperă un registru emoțional larg, de la uimire la suspin...
Argumente vizuale suplimentare la adresa: https://www.flickr.com/photos/dumitru_radu/sets/72157625322923480/

Foto&Postprocesare: Dumitru Radu
Make-up: Roxana Armeana; Hairstyling: Excentric by Soso

Campanii de sterilizare

Prietena și colega noastră, Nicoleta Zapciroiu, este implicată într-o serie de campanii de sterilizare a animalelor de pe întregul teritoriu al țării. Prin asemenea programe, câinii cu stăpâni sau din adăposturi și numeroase pisici  beneficiază de servicii optime pentru a ține sub control înmulțirea acestor specii.

Pasiunea Nicoletei pentru cauza animalelor nu se oprește aici, ea fiind activă și în asociația de protecție a berzelor Friends of Storks.

Fotoclubul Orizont din Sibiu, la 45 de ani

Acum, când Fotoclubul „Orizont” din Sibiu împlinește 45 de ani, este un bun prilej să urăm fotografiei sibiene La mulți ani! Timp de două săptămâni, Turnul Sfatului a găzduit o expoziție aniversară a membrilor fotoclubului de ieri și de azi. La vernisaj, prezentatori au fost - de la stânga la dreapta: Louis Guermond - membru al fotoclubului, Marcel Baciu - vicepreședinte al fotoclubului, Liliana Popescu - directoarea Casei de Cultură a Studenților Sibiu, Radu Stănese AFIAP - președinte al fotoclubului, Fred Nuss AFIAP - membru fondator al fotoclubului.

Jurizarea ediției a 19-a a Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu

Membrii juriului celei de-a 19-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu au fost: Balasi Csaba (România) - MFIAP, Fred Nuss - AFIAP (România), Kerekes Istvan - EFIAP/D3 (Ungaria), Louis Guermond - rezervă (Franța). La secțiunile din acest an, Open, Creative și Nature, au participat artiști din 47 de țări din Europa, Asia, America, Africa și Australia.

Succese la ultimele trei ediții ale celui mai prestigios circuit internațional de artă fotografică din lume

La edițiile din ultimii trei ani (2017, 2018, 2019) ale salonului Trierenberg - cel mai mare circuit de artă fotografică din lume, Radu Stănese AFIAP a obținut rezultate remarcabile, printre care și medalia de aur "Special Theme".
În urma acestor performanțe, nudurile sale vor fi reproduse la dimensiuni impresionante, pentru a fi incluse într-o expoziție itinerantă cu vânzare, pe care organizatorii salonului din Linz o desfășoară în toamna anului 2019, în principalele orașe ale Austriei.
Edițiile de lux ale circuitului Trierenberg reprezintă un superlativ în arta tipografică, iar ultimele trei volume conțin numeroase lucrări ale autorului român.
În albumul "Trierenberg Super Circuit. Quintessence 2000-2020", Radu Stănese este singurul artist român care beneficiază de reproducerea a două lucrări. Una dintre aceste fotografii este intitulată "The Stone", cu următorul palmares în patrimoniul FIAP/PSA:

 1. 26th Trierenberg Super Circuit 2017 LINZ AUSTRIA S1 No.2017/104
 2. 26th Trierenberg Super Circuit 2017 LINZ AUSTRIA S2 No.2017/105
 3. 26th Trierenberg Super Circuit 2017 LINZ AUSTRIA S3 No.2017/106
 4. 26th Trierenberg Super Circuit 2017 LINZ AUSTRIA S4 No.2017/107
 5. 1st International Exhibition of Photography "Portugal 2019" LISBOA PORTUGAL No.2019/059
 6. 1st International Circular of Photography "Boka Bay 2019" Salon Cacak CACAK SERBIA No.2019/160
 7. 1st SPS International Photography Competition & Exhibition 2019 SYLHET BANGLADESH No.2019/068
 8. German International Photocup 2019 BADEN-WÜRTTEMBERG GERMANY No.2019/046
 9. 4th Circular Exhibition of Photography "NSAPK CIRCUIT 2019" NOVI SAD SERBIA No.2019/118
 10. 7th International Exhibition "Obsession of Light" VANTAA FINLAND No.2019/129
 11. The International exhibition of art photography "MOMENTS 2019" TIRANA ALBANIA No.2019/182
 12. Cape Town International Digital Salon 2019 CAPE TOWN SOUTH AFRICA No.2019/004
 13. 4th International Salon of Photography "PERASTO 2019" PERASTO MONTENEGRO No.2019/124
 14. 4th Exhibition Mystic 2019 SERBIA No.2019/104 – FIAP Honorable Mention
 15. 7th Cheltenham International Salon of Photography 2019 CHELTENHAM UNITED KINGDOM No.2019/102
 16. Monte International Photo Circuit 2019 Salon BUDVA MONTENEGRO No.2019/155
 17. Monte International Photo Circuit 2019 Salon KOTOR MONTENEGRO No.2019/158
 18. Circuito Internazionale 23° Gran Tour Delle Colline 37° TROFEO ARNO ITALIA No.2019/038
 19. Circuito Internazionale 23° Gran Tour Delle Colline 18° TROFEO COLLINE DEL PRATOMAGNO ITALIA No.2019/041
 20. 1st International Exhibition of Photography "WSP HUNGARY 2019" BUDAPEST HUNGARY PSA No.2019/163
 21. 18th International Salon of Photography "EUROPA 2019" REUS SPAIN No.2019/204
 22. 3rd Palanga Photo Salon 2019 PALANGA LITHUANIA No.2019/245
 23. 3rd International Salon of Photography "In Glory of Woman 2019" BELGRADE SERBIA No.2019/128
 24. 4th Circular Exhibition of Photography "JADRAN CIRCUIT 2019" BUDVA MONTENEGRO No.2019/150
 25. 4th Circular Exhibition of Photography "JADRAN CIRCUIT 2019" KOLASIN MONTENEGRO No.2019/153
 26. Swiss International Photo Contest 2019 DAVOS SWITZERLAND No.2019/273
 27. 6th International Exhibition of Photography "EMERALD 2019" IRELAND PSA No.2019/220

Civilizația Mărginimii

În foaierul Casei de Cultură a Studenților București, Calea Plevnei nr 61, sect.1,  s-a deschis expoziția de fotografie „Civilizația Mărginimii” dedicată Zilei Naționale a României și Anului Omagial al Satului Tradițional Românesc. Fotografiile au fost realizate de: Alin Popescu, Anca Sandu, Andreea Popescu, Carmen Stafie, Claudia Ramba, Daniel Bălțat, Daniel Mîrlea, Daniel Ștefan, Daria Bârsan, Gabriela Oancea, Ionuț Vesa, Liviu Suciu, Mădălina Nădrag, Petrișor Iordan, Radu Stănese, Raul Craioveanu, Sorin Bârsan, Ștefan Dragomir, Vlad Ionescu.
Fotografia de pe coperta albumului „Civilizația Mărginimii” este semnată de Radu Stănese.
Acțiunea se derulează în cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Excelență a Federației Internaționale de Artă Fotografică (EFIAP)

Rezultatele excepționale obținute la competițiile fotografice de peste hotare, i-au adus lui Radu Stănese titlul de Excelență a Federației Internaționale de Artă Fotografică (EFIAP). Nudurile sale au fost apreciate și premiate la numeroase expoziții și saloane de pe toate cele 5 continente. Titulatura sa reprezintă cea mai înaltă distincție internațională acordată unui artist fotograf sibian, alături de cea a regretatului Gheorghe Lăzăroiu.